Aina ei voi jaksaa olla ahkera. Eilen kun raahauduin illalla taiteen filosofian luennolta kotiin, minulla ei todellakaan ollut mielessäni aloittaa keskeneräisiä kouluhommia.

Motivaatio katoaa silloin kun opiskelusta puuttuu mielekkyys. Jos opsikeltavat asiat eivät kiinnosta, on niihin vaikea motivoida itseään.

Vaikka kaikki opintokokonaisuudet eivät tuo itselleen "WAU!"- fiilistä, pitäisi niissä myös tehdä töitä. Kaikki kurssit kuitenkin kuuluvat koulutusohjelmaamme, joten niistä tulevaisuudessa on, ainakin toivon mukaan, jotain hyötyä. :D

Oma syksyni on mielestäni alkanut yllättävänkin hyvin. Viime vuonna kärsin jossain vaiheessa pienestä motivaation puutteesta, mutta osa syynä oli myös loputon väsymykseni. Jos on uupunut, ei myöskään jaksa innostua tekemään asioita.

Loppujen lopuksi: Jos motivaatio on kadoksissa, ei sitä kauhean helppo ole kaivaa esiin. Silloin on helppo neuvoa, että yritä löytää uusi, itsellesi mieleinen näkökulma. Itse olen kuitenkin huomannut, että jos ei ole motivaatiota, niin sitten vaan väkisin kärvistellen tehdään kaikki se, minkä pää vain kestää ja huokaillaan helpotuksesta jälkeenpäin!