Pieni turhautuminen painaa nyt.

Minkä takia meidän opintopisteet on niin tiukassa, että niitä saa syksyisin kelalle selitellä ettei tukea peritä takaisin? Miksi opintopisteitä ei tunnu millään tulevan mistään, vaikka koko syksy ja kevät on koulussa istuttu aamusta iltaan?

En nyt purnaa sen takia, että olisi kiva jos olisi paljon pisteitä tai näyttäisi opintorekisterissä paremmalta. Purnaan sen takia, koska opintopisteet menee nyt niin tiukalle, etten tiedä pystynkö saamaan opintotukea kesäkuukausille! Opintotuki on nimittäin se, jolla ajattelin elää koko kesän! Jos sitä ei tipu, täytyisi mennä töihin, joista oikeasti maksetaan palkkaa. Harjoittelupaikoissa kun ei ole tapana maksaa juuri mitään.

Opintopisteitä on muutenkin vähän ja niitä joutuu muutekin selittelemään kelalle, mutta nyt multa puuttuu myös parin pisteen työpaja, koska halusin osallistua vasta syksyllä järjestettävään pajaan. Raisvostuttaa tällaienn pisteiden laskeminen ja sterssaaminen. Olen laskenut, että voin saada tukea heinäkuulle asti, mutta täytyy tarkaan sopia kuinka monta tuntia teen markkinointitoimistolla ja kuinka paljon täytyy tehdä myös tuotantoa, jotta tunnit riittävät.m Ongelmana on vielä se, ettei harjoittelupaikan asiat ole selvinneet vielä yhtään, enkä oikein voi hakea tukea ennen kuin siellä on sopimus kirjoitettu.

Rahaa sitä kesälle kuitenkin tarvitaan ja kelalta sitä saa! (tosin sen voi joutua palauttamaan)