Olisi niin milenkiintoista nähdä, missä tulee työskentelemään tulevaisuudessa. Enkä nyt tarkoita vain valmistumisen jälkeen vaan tulevaisuutta, jolloin oma ammattitaito on kehittynyt ja tietää millaisia töitä haluaa tehdä.

Missä mediatuotannosta valmistuneet ihmiset ovat töissä 50-vuotiaina? Median alaa pidetään usein nuorten ihmisten työnä sen stressaavuuden ja epäsäännöllisen rytmin takia. Mihin sitten nämä esimerkikis televisiossa koko työuransa työskennelleet 40- vuotiaat sirtyvät, kun eivät halua enää yhtä hektistä ja vaiheittaista työelämää? En osaa ollenkaan kuvitella itseäni missään työskentelemässä sen ikäisenä. En osaa oikeastaan edes kuvitella itseöni 50-vuotiaana :D

30 vuoden aikana, valmistumisesta viidenkympin ikään, ehtii tapahtua paljon. Niin yhteiskunnassa kuin erityisesti median ja viestinnän kehityksessä. Jos miettii millä tavalla media toimi 30 vuotta sitten, voi vain kuvitella kuinka paljon kehitystä on tapahtuu seuraavien vuosikymmenten aikana. Silloin mediatuotannon koulutusohjelma on todennäköisesti hyvin erilainen.

Koska opiskelemme ja tulevaisuudessa työskentelemme alalla, joka kehittyy kovaa vauhtia, on hyvä pitää mielessä uudelleenkouluttautuminen. Ei pidä jäädä jälkeen kehityksestä ja luottaa vain koulussa opittuihin metodeihin, vaan etsiä ja oppia uutta koko työuransa ajan.

Jos se aikakone vain keksittäisiin...