Tuottajan työssä täytyy selvitellä paljon asioita. Jos aikatauluttaa projektia eikä tiedä kuinka paljon johonkin osa-alueeseen tulisi varata aikaa, etsitään silloin henkilö, joka tietää vastauksen pulmaan. Nopein tapa saada ihmisiä kiinni on tietysti puhelimella soittaminen.

Meidän ryhmässämme on muutama ihminen, joka on kertonut olevansa puhelukammoinen. Henkilö, joka ei tykkää soittaa puheluja ja joskus jopa kammoaa niitä.

Itse en myöskään erityisesti nauti ihmisille soittamisesta. Minulla on sellainen mielikuva, että kun soittaa jollekin tuntemattomalle ihmiselle tai vain satunnaiseen yritykseen, ei saa puhua sekavia, takellella sanoissaan, ilmaista asioita epäselvästi tai muuten vain sössöttää puhelimeen typerästi.

Minulle soittamisessa on iso kynnys joka täytyy joka kerta ylittää juuri sen takia, että vaadin itseltäni paljon, jotta kuuntelijalle syntyy minusta tietty kuva. Haluan kuulostaa varmalta ja siltä, että tiedän mistä puhun. Haluan että ääneni on selkeä, eikä pientäkään epävarmuuden vivahdusta ole havaittavissa.

Olen saanut palautetta kaverilta, etten kuulosta yhtään hermostuneelta vaikka olisin, mutta jokaista itselleni tärkeää puhelua ennen minun täytyy tsempata itseni siihen rooliin että olen vakuuttava ja sanavalmis.

Valmistautuminen vie hetken aikaa, kun mielessäni läpi asiat, jotka haluan käsitellä ja niiden järjestyksen. Pidän vierelläni myös aina muistilappua ja kynää.

Tuottajan on tärkeää olla vakuuttava ja hyvä puhumaan, mutta tällainen puheluihin valmistautuminen on kuitenkin ylireagoimista..tiedän sen itsekin.. Toivottavasti pääsen siitä pian eroon ja osaan puhua yhtä ytimekkäästi ja vakuuttavasti spontaanistikin.