Viime kevään aikana keskutelimme aika paljon meidän ryhmäläisten kanssa poissaoloista ja siitä, kuinka niitä ei saisi olla. Omasta mielestäni paikalla olo vaaditaan joskus liikaa, mutta ymmärrän jos poissaoloja ei suvaita esimerkiksi yhden pisteen kursseilla.

Välillä poissaolojen vahtiminen turhauttaa, koska olemme kaikki kuitenkin aikuisia ihmisiä. Jokaisen tulisi mielestäni oman päänsä sisällä ymmärtää, minkä takia luennoilla käydään ja mikä on haitta itselleen, jos sellainen jää väliin.

Poissaolojen tarkkuus johtuu myös siitä, että Taideakatemia on ammattikorkeakoulu eikä yliopisto. Ammattikorkeakoulussa on määrätyt koulutukset ja sieltä valmistuessa opiskelijalla täytyy olla tietty taitotaso sekä tietyt suoritetut kurssit.

Yliopistossa liikutaan niin paljon abstraktimmalla tasolla niin opinnoissa kuin valmistuessakin. Itse arvostan hyvin paljon ihmisiä, joiden oikeasti kuuluu opiskellka yliopistossa. Ihmiset jotka opiskelevat omat tiedonjanonsa takia. Itse pidän ammattikorkeakoulun äytännön puolesta. Uskon oppivani parhaiten tekemällä, jonka takia yliopistossa opiskeleminen olisi minulle todennäköisesti vaikeaa..

Ammattikorkeakoulussa pitäisi kuitenki saada opiskella niin paljon kuin haluaa! Se ei tietysti käy, koska koulutus valmistaa tiettyyn kokonaisuuteen, mutta on se kurjaa kun ei saa käydä kurrseja joita haluasi! :D